25/07/2009
Muffinsseja ja mustikkapiirakkaa
03/07/2009
Pé-de-moleque
250 g maapähkinöitä
1 tlk purkkimaitoa (condensed milk)
4 rkl kaakaojauhoa (vähempikin riittää jos ihan tummaa jauhetta)
joku rkl margariinia
Maapähkinät paahdetaan kuivalla pannulla ja niistä irroitetaan kuoret (kaikkein helpoimmin hieromalla jäähtyneitä pähkinöitä kämmenien välissä). Paksupohjaisessa kattilassa sekoitellaan kaikkia aineksia kunnes seos sakenee ja alkaa irrota kattilan reunoista ja pohjasta. Laitetaan jäähtymään voideltuun lasivuokaan (ehkä leivinpaperikin käy...). Jäähtyneenä leikataan palasiksi. Voi laittaa myös jääkaappiin kovettumaan vähän enemmän. Lopputulos on joka tapauksessa pehmeä ja tahmea :)
Quiche
Samalla ohjeella kuin edellinenkin piiras. Tällä kertaa täytteenä vihreitä oliiveja, maissia ja tomaattia.
Täytetty kaali
Kokonainen kaali keitetään pehmeäksi, valutetaan ja siitä leikataan kantaosa pois. Mä leikkasin veitsellä ihan kuopan kaalin keskelle, että sain koko sen kantaosan pois. Lehtiä availlaan ja väleihin laitetaan jauhelihakastiketta (meillä ihan normikastiketta, jossa tomaattimurskaa). Päälle ehdotettiin ohjeessa parmesania mutta meillä sattui olemaan ihan vaan tavallista juustoraastetta. Uuniin sen verran, että juusto sulaa. Kirjassa tää oli paremman näköinen siksi, että kaali oli suurempi ja siinä oli useampi "kerros" jauhelihaa. Lisäksi toi juustoraaste tekee tästä jotenkin sekalaisen näköisen :)
Assinar:
Postagens (Atom)