28/02/2007

Kakkuja

Ensin jogurttikakku, jonka tein eilen. Ohjeen leikkasin Hesarista joskus viime vuonna. Hyvää tuli joskaan ei tästä mitään megasuosikkia tullut varasinkin kun tätä varten pitää ostaa erikseen sitä jogurttia kun muita kakkuja varten on yleensä ainekset kotona valmiina. Tässä kuitenkin ohje:

2 dl luonnonjogurttia
2 dl sokeria
3 dl karkeahkoja vehnäjauhoja (ihan tavallisia käytin)
2 munaa
½ dl rypsiöljyä (ja täällä siis soijaöljyä mutta rasva kun rasva)
1 tl soodaa
ripaus suolaa
2 tl raastettua appelsiininkuorta
½ dl appelsiinimehua
Kostuttamiseen 1 dl appelsiinimehua (laitoin vaan ½ dl ja ihan hyvä tuli niinkin)

Mittaa jogurtti kulhoon ja sekoita joukkoon muut ainekset (super simppeliä siis, ei tarvii vatkata eikä vaahdottaa ensin sitä ja sitten tätä ja vielä totakin). Älä vaivaa turhaan ettei taikinaan muodostu sitkoa. Uunin alatasolla 180 asteessa noin 40 minuuttia. Kun kakku on kypsä pistele siihen muutama reikä haarukalla, valuta päälle appelsiinimehu ja anna jäähtyä.

Suklaakakku, jota tein jo muutama päivä sitten. Ohje on kirjasta "Kodin herkkuleivonnaiset" (josta muuten se aiemmin tehty tiikerikakkukin).

Mummun suklaakakku

1 dl kaakaota

2 1/4 dl maitoa

1 1/4 dl sokeria

125 g margariinia

2 munaa

1 ½ tl vanilliinisokeria

3 ½ dl vehnäjauhoja

1 ½ tl leivinjauhetta

Kaakao, maito ja sokeri sekoitetaan, kiehautetaan ja annetaan jäähtyä. Rasva ja sokeri vaahdotetaan ja niihin lisätään munat ja vanilliinisokeri. Leivinjauhe sekoitetaan jauhoihin ja jauhot ja suklaaliemi lisätään taikinaan vuorotellen. Uunin alatasolla 175 asteessa noin tunnin verran.


Nenhum comentário: