23/02/2007

Ratatouille

Tästä tuli myös aika namia. Munakoiso maistuu kerta kerralta paremmalta. Mulle jäi siitä varmaan jotain traumoja yhdeltä lounaalta Boliviassa, jossa tarjoiltiin kasvissyöjälle paksuja puoliraakoja ja todella karvaita munakoisoviipaleita... Mutta tää siis oli hyvää. Aineksina:

keskikokoinen munakoiso
kesäkurpitsaa (mulla tällä kertaa kaksi ihanan pientä)
punainen paprika
sipulia
valkosipulia
2 tomaattia
tomaattimurskaa
suolaa
basilikaa
yleismaustetta

Kuullotin sipulit ja lisäsin niihin yleismausteen, paprikat ja valkosipulin. Seuraavaksi munakoisot, kesäkurpitsat ja tomaatit. Annoin niitten muhia jonkun aikaa tomaattien mehussa ja lisäsin basilikat ja tomaattimurskan. Sitten vaan laitoin kannen kiinni, väänsin kaasun niin pienelle kun sen saa ja odottelin joku 15-20 minuuttia. Syötiin riisin kanssa. Maistui myös lapsille hyvin; pikkuveli söi pari lautasellista ja prinsessa kaiveli munakoisot pois mutta söi muuten.

Nenhum comentário: