12/03/2007

Moela ja pequi

Tein miehelle sen ohjeiden mukaan moelaa. Se on pieni osa kanasta, joka liittyy jotenkin ruuan jauhamiseen, ehkä joku, jolla on hyvä sanakirja voi auttaa... Niitä joka tapauksessa myydään pakasteena kilon paketeissa. Sitten vaan sulatellaan ja paistetaan pannulla. Sekaan valkosipulia ja suolaa ja loppuvaiheessa pequiä (en ehtinyt tarkistaa oikeinkirjoitusta mistään). Lopuksi pannulle käännellään farinhaa (karkeaa maniokkijauhoa). Mä laitoin pekonin makuista valmiiksi maustettua farofaa sillä meillä sattui olemaan sitä kotona avattuna. Hyvää kuulemma oli vaikka lapset ei kyllä tästä innostuneet alkuunkaan.
Tässä vielä pullollinen pequiä. Tää on ostettu torilta ja on kotitekoista mutta saa tätä kaupoistakin vähän pienemmissä purkeissa... Pequi on normaalisti soikea ja sen sisällä on teräviä piikkejä. Sen voi laittaa kokonaisena esim. riisin sekaan ja siihen tulee hyvä aromi. Tässä pullossa sitä on leikattu pitkiksi suikaleiksi ja säilötty veden ja suolan kanssa. Tästä pullosta mun mieheni varsinkin kaatelee lientä ja kalastelee noita suikaleita vähän minkä tahansa ruuan sekaan.

2 comentários:

Anônimo disse...

Meillä toi pequi ei nappaa ollenkaan... mutta tein sun soijamakaronilaatikkoa ja se oli HYVÄÄ! Laitan kuvan blogiin kunhan vuodatus taas suostuu lataamaan kuvia.

Anônimo disse...

hauska löytö tämä ohjeiden aarreaitta! taitaa olla niin, että nuo moelasit on kanan kupuja...herkkua?