18/05/2007

Hääpäiväillallinen

Tästä on nyt jo muutama viikko aikaa mutta yllätin miehen hääpäivänä kynttiläillallisella. Osa kuvista on aivan karseita, kamerassa taisi olla joku väärä asetus.

Alkupalat: hunajamelonia ja kinkku-juustorullia ruohosipulilla sidottuina (mulla ilman kinkkua)
Keitto: tomaattikeitto
Munaruoka: täytetyt kananmunat
Lämmin ruoka: pihvi, riisi, papu-pekonirullat, tomaattisalsa
Kasvisruoka: vihannesgratiini
Jälkiruoka: brownies

Näistä ei mikään ollut mitenkään erityisen hankalaa tehdä eikä näihin oikein reseptejäkään ole. Tässä jotain ideoita siitä mitä tein.

Juusto-kinkkurullat ja hunajamelonia.
Tomaattikeittoon freesasin ensin sipulia, paprikaa ja valkosipulia ja lisäsin siihen tomaattimurskaa ja ruokakermaa. Keittelin vähän aikaa ja soseutin. Maustoin suolalla ja pippurilla.
Kananmunat täytin keltuaisella, tuorejuustolla ja majoneesilla. Niistä vaan tein tahnan, jonka lapoin täytteeksi.
Papu-pekonirulliin laitoin keitettyjä vihreitä papuja, joiden ympärille kiersin pekonisuikaleen. Kiinnitin hammastikulla, jonka otin pois kun olin vähän aikaa paistanut ja pekoni pysyi itsestään paikalla.Tomaattisalsaan tuli tomaattia, paprikaa, sipulia, öljyä, suolaa ja etikkaa sopivassa oman maun mukaisessa suhteessa.
Vihannesgratiinissa oli perunaa, porkkanaa ja broccolia. Keitin ne ensin ja laitoin uunivuokaan. Päälle valkokastiketta, jonka seassa oli homejuustoa (vieläkin sitä on vähän pakkasessa) ja lopuksi päälle juustoraastetta. Sitten vaan uuniin kunnes juusto sulaa sopivasti.

Nenhum comentário: