09/07/2007

Synttärikakku

Täytekakkupohjien tekeminen ei jostain syystä ole mun vahvuuteni vaikka muut kakut onnistuu kyllä. Onkohan se psykologista... Kakkupohjan lässähtämisen estämiseksi ja pyöreän vuoan puuttuessa tein kaksi ohutta pellin kokoista pohjaa. Toiseen taikinaan laitoin ruokalusikallisen kaakaota vanilliinisokerin tilalle. Paistetut levyt laitoin puoliksi ja käytin niistä kolme. Kakun väliin tuli paksua mansikkakiisseliä sekä vaniljakiisseliä. Kakun kostuttamiseen meni noin puoli litraa maitoa sillä molemmat pohjat olivat kuivakoita...

Mansikkakiisseliin tuli pakastettua mansikkamurskaa, 2,5 dl vettä, noin puoli desiä sokeria ja 4 rkl maizenaa. Vaniljakiisseli oli Ekströmin valmiskiisseliä. Laitoin siihen vaan vähän vähemmän maitoa kuin ohjeessa lukee.

Kakun päälle tein suklaakuorrutuksen, johon tuli 2 dl kermaa ja noin 200 g rouhittua suklaata. Kerma kiehautetaan ja siihen sekotetaan suklaa. Koristeeksi muutama aika hapan mansikka.

Lopputulos oli ihan maukas ja kaikki kyllä tykkäsivät siitä. Olihan se erilainen kun synttärikakut yleensä täällä. Täkäläisissä on kaksi paksua kakkupohjaa ja niiden välissä vähän doce de leiteä (paksua kinuskintyyppistä tahnaa). Päällä on voipohjainen kreemi, joka yleensä maistuu aika kamalalta...

Tässä vielä kakkupohjan ohje:

50-75 g margariinia
2 munaa
2 dl sokeria
3 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria tai ½ sitruunan raastettu kuori
1 dl maitoa tai vettä

Sulata rasva ja anna jäähtyä tai pidä huoneenlämmössä kunnes pehmenee. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä munavaahtoon. Lisää rasva ja neste. Sekoita taikina tasaiseksi. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 40-50 min. Ohje Kodin herkkuleivonnaiset –kirjasta.

Um comentário:

Anônimo disse...

heh, mulla on ollut samainen täytekakkupohja-syndrooma, mutta Linnun ohjeilla olen sen voittanut! Hän neuvoi blogissaan paistamaan kakkupohjan miedossa lämmössä (150 asteessa) ja voin sanoa että ainakin mulle on tullut hyviä kakkuja sen jäkeen!!!! Ja taikinan teen niin että munia, sokeria ja jauhoja tulee sama määrä ja leivinjauhetta 1-2tl riippuen muiden aineiden määristä. Kannattaa kokeilla näillä ohjeila!