27/02/2009

Grillivartaat

Tiistaina grillattiin ja tässä (Bloggerin kääntämä) kuva vartaista. Lisäksi grillissä oli tietenkin lihansyöjille lihaa ja makkaraa ja pienelle pojalle nakkeja (tein sille vartaan, jossa oli pelkkiä nakin palasia).

Kasvisvartaissa oli tomaattia, kesäkurpitsaa, paprikaa ja sipulia. Grillaamisen aikana sudin niihin öljyä, jossa oli mausteena valkosipulia, yrttisekoitusta ja sitruunapippuria. Täälläpäin vartaissa on yleensä vaan lihaa joten tällaiset liha-kasvisvartaat ja pelkät kasvisvartaat ihmetyttää aina vähän. Hyvin kuitenkin kaikille maistui :)

Grilliruokien kanssa syötiin riisiä ja kahdenlaista salaattia. Toisessa oli vaan kaalia ja tomaattia öljyllä ja suolalla maustettuna ja toisessa salaattia, kurkkua, tomaattia, oliiveja ja viinirypäleitä. Nää mun salaattiainekset jaksaa myös aina ihmetyttää. Jouluna mä tein salaattia anoppilaan ja laitoin sekaan juustokuutioita, oliiveja ja viinirypäleitä ja kaikki katsoivat sitä mun salaatintekoa aivan ihmeissään. Hyvää oli kaikkien mielestä mutta todella eksoottista :)

Grillivartaat (joita aina täällä ihastellaan) on marokkolaiset Espanjasta ostetut. Saatiin ne siskolta lahjaksi ekana Brasilian-jouluna.

Nenhum comentário: