21/02/2009

Kasvispasanda ja kalaa

Mies oli eilen auttamassa veljeään kalanperkauksessa. Veli (joka on kalakauppias) oli ostanut 280 kg kalaa ja niiden putsauksessa vierähti muutama tovi... Vaivanpalkaksi mies sai tietysti kalaa ja tänään paistettiin lounaalla tambaqui -nimistä kalaa. Se on täkäläinen kalalaji ja saattaa kasvaa jopa metrin mittaiseksi ja 30 kilon painoiseksi. Meidän pöydässä oli kyllä vähän pienempi yksilö :) Maustoin kalan palat suolalla, sitruunapippurilla ja limetillä, pyörittelin jauhoissa ja paistoin.

Kalan kanssa kasvispasandaa. Keitin vihreitä papuja, jamssia ja kesäkurpitsaa kuutioituina. Itketin kaksi pientä munakoisoa, paistoin ne pannulla ja kuutioin. Kasarissa kuullotin sipulia ja valkosipulia ja maustoin puolikkaalla kasvisliemikuutiolla, intialaisella mausteseoksella ja garam masalalla. Kaadoin sekaan pari desiä kermaa ja pari desiä vettä ja sekoittelin hetken. Munakoisot sekoitetaan kastikkeeseen ja kastike kaadetaan keitettyjen vihannesten joukkoon. Lapsille ei oikein maistunut mutta me aikuiset tykättiin kyllä. Tähän olis kuulunut vielä rouhittuja ja paahdettuja manteleita mutta meillä mantelit on ylellisyystuote, jota käytän vaan joskus harvoin leivontaan :)

Nenhum comentário: