16/02/2009

Kik-herne (-tonnikala) -salaatti

Mikä ihana yhdyssanasekoilu tossa otsikossa! :D En oo mikään super kaalifani mutta tässä salaatissa se maistui ihanalle. Salaattiin tuli:

- pienehkö kaali
- tomaatti
- puolikas punaista paprikaa
- pari desiä keitettyjä kik-herneitä
- suolaa, pippuria ja timjamia maun mukaan (timjamia meillä ei ollut)

Kastike:

- 4 rkl öljyä
- 1 rkl etikkaa
- 1 murskattu valkosipulin kynsi
- tuoretta korianteria (jätin pois kun en tykkää siitä)

Kaali suikaloidaan ja sitä kaulitaan hetki leikkulaudalla. Tomaatti ja paprika suikaloidaan myös ja niiden ja kaalin sekaan lisätään kik-herneet. Maustetaan ja kaadetaan kastike sekaan. Ohjeen mukaan tähän tulee vielä tölkki tonnikalaa. Sitäkin versiota tein kerran ja maistui lihansyöjien mukaan hyvälle.

4 comentários:

Susa disse...

Kuulostaa ja nayttaa hyvalta. Ma tykkaan seka kaalista, etta tuoreesta korianterista. Kaytan korianteria paljon.
Pitaa kokeilla tata salaattia :)

finkinja disse...

Kiva resepti;) Ja kiitos kik-hernevinkistä, täällä niitä käytetään mutta en ole tottunut. Kuinka kauan keität niitä?

mizyéna disse...

Kiitti. Tätä pitää kokeilla ehdottomasti. Täällä kaaliaikaan raastetaan kaalia ja porkkanaa, tomaattia paloina ja yrttejä joukkoon kastikkeen kera.

mamãe disse...

Susa, tää on kyllä tosi hyvää. Ja jos siitä korianterista tykkää niin sitä vielä sekaan.

finkinja, musta kik-herneet on tosi herkkua. Voisin syödä niitä ihan sellaisenaan, vaan keitettyinä ja suolalla maustettuina! :) Mä keitän ne aina painekattilassa enkä koskaan kato kelloa... Jossain vaiheessa totean, että saattais olla kypsää ja tarkistan tilanteen. Välillä ajoitus menee nappiin, välillä pitää laittaa uudestaan kiehumaan. Eli musta ei ole apua tossa keittämisajassa yhtään :(

Mizyéna, kokeile ihmeessä ja kerro tykkäsitkö! :)