20/02/2009

Pupunha

Saatiin anoppilasta yhtenä iltana valmiiksi keittettyä pupunhaa. Opin syömään näitä Costa Ricassa nimellä pejibaye. Siellä niitä myytiin sesonkiaikana katukojuissa suoraan kuumasta keitinvedestä. Täällä ei sellaisia katumyyjiä ole enkä ole pupunhaa kyllä missään kaupassakaan nähnyt. Tätä siis syövät ne, joiden omassa (tai sukulaisten tai tuttavien) pihassa sitä kasvaa tai jotka on sattuneet löytämään sitä torilta :)

Pupunha keitetään, kuoritaan ja syödään suolan kanssa. Minä dippaan ne suolan jälkeen vielä majoneesiin sillä niin opin Costa Ricassa tekemään. Täällä sitä vähän kummastellaan mutta mies ainakin on oppinut tekemään samoin :) Täällä pupunhaa saatetaan syödä iltapäiväkahvin kanssa.

2 comentários:

Jael disse...

Jännä kasvis, tuohan näyttää ihan hedelmältä.Ei tullut tuollaiseen törmättyä Venezuelassa.

mamãe disse...

Niin, en kyllä oo ihan varma kummaksi se virallisesti luokitellaan. Itse vaan ajattelin automaattisesti, että se on vihannes kun sitä kerran suolan kanssa syödään :)