09/02/2009

Puskakokki palasi

Aloitin ruokablogin aika tarkalleen kaksi vuotta sitten ja hylkäsin sen reilu vuosi sitten. Viime aikoina on useasti käynyt mielessä, että tästäkin ruuasta olisi voinut postata. Tavallinen blogini on jo ihan tarpeeksi sillisalaattia joten päätin palata tänne ruokapostauksien kanssa.

Blogin ekat postaukset oli sämpylät ja keitto ja melkein samaa tässä uudessa aloituksessakin :) Tänään päivällä leivoin oliivifoccaccian (minä tein taikinan ja äiti laittoi uuniin) ja illalliseksi oli kasvissosekeittoa (perunaa, porkkanaa, purjoa, jamssia, kermaa) ja sitä leipää.
Kasvissosekeitto on aina yhtä hyvää vaikka joka kerralla vähän eri makuista riippuen siitä mitä kaapissa sattuu olemaan. Kerma tekee sille vielä ihmeitä. Foccaccian tein ihan tavallisella puolen litran leipäohjeella. Lorautin öljyä ehkä vähän normaalia enemmän ja sekoitin taikinaan pari ruokalusikallista vihreää pestoa. Se tuoksui paistaessa aika voimakkaasti mutta ei loppujen lopuksi maistunut erityisemmin valmiissa leivässä. Foccaccian päälle laitettiin vihreitä oliiveja.

4 comentários:

Susa disse...

Kiva, kiva! Linkitan tan ruokablogiini! :)

Jael disse...

Tosi kiva että herätit ruokablogin.Kävinkin silloin lukemassa kun vielä sitä pidit.

Anônimo disse...

Kiva kun jatkoit! Mitä jamssi on portugaliksi? Onko se inhame vai cara? vai kenties joku muu?

mamãe disse...

Susa, linkitä toki :)

Yaelian, pakko on kokeilla onnistuuko näin monen blogin pitäminen :)

ratón, tää oli inhame mutta en tiedä kääntyykö cara samalla tavalla... Nää on aina niin mielenkiintoisia nää ruoka-aineiden käännökset :)