24/08/2009

Ananasta

Mies oli viikonlopun siskonsa ja veljensä luona maalla ja toi tullessaan ihanan makean ananaksen. Osa siitä meni parempiin suihin heti eilen illalla mutta maltettiin jättää muutama siivu aamiaisellekin.

Kuoria ei missään nimessä heitetä pois vaan niistä tehdään mehua. Yhden ananaksen kuorista saa tehtyä kaksi kahden litran satsia. Tämä ananas on luomu ja kuoret huuhdeltiin vaan pikaisesti ennen tehosekoittimeen laittamista. Ne huristellaan hienoksi veden kanssa. Sitten mehu siivilöidään ja makeutetaan. Ihanan raikasta ananasmehua tulee tällä tavalla; mun mielestäni parempaa kuin itse hedelmälihasta tehty mehu.

6 comentários:

Jael disse...

Mmm,tuore ananas on niin hyvää! Kiitos vinkistä,en ole koskaan ajatellut käyttää kuoria mehuiksi. Täällä kasvatetaa joissaín paikoissa ananasta,jotka ovat tosi pieniä ja sikakalliita,joten en osta.Kalliita,koska niiden kasvattaminen vaatii erikoiskohtelua, kun ei olla tropiikissa vaan subtropiikissa. Nyt kun olin Suomessa oli välillä tosi halvalla,jopa alle eurolla kilo. Nam!

mamãe disse...

Mullekaan ei koskaan tullut mieleen, että niitä kuoria vois vielä käyttää... Kaikkea sitä oppii. Harmi, että ananakset on siellä kalliita mutta jos joskus saat sopuhintaisia voit sitten käyttää kuoria myöten kaikki :)

Pia disse...

Enpäs ole minäkään ikinä ajatellut, että kuorista voisi tehdä mehua... Kiitos vinkistä!! :)

mamãe disse...

Pia, ja ei kun kokeilemaan! :)

Pia disse...

Mietin vain, että kuinkahan puhdas kuori noissa meidän marketin ananaksissa onkaan... Alkoi tekemään ihan hillittömästi mieli ihan tuoretta ananasta! :)

mamãe disse...

Niinpä, se on ongelma kun ananakset tulee niin kaukaa Suomeen. Täälläkin niissä on joskus jotain torjunta-aineita mutta tää yksilö sattui olemaan luomu ja kasvattajatkin oli tuttuja. Ehkä sitä vois ennen kuorimista vähän jynssätä jollain?