30/04/2007

Suklaapyörät

Näitä tein jo ainakin viikko sitten kun teki mieli herkkuja ja näpertelyä. Olin tehnyt näitä samalla ohjeella joku sata vuotta sitten Suomessa eikä niistä silloin tullut oikeen minkään makuisia. Tällä kertaa kuitenkin onnisti ja olivat hyviä sekä hauskan näköisiä.

4,5 - 5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
200 g margariinia/voita
2 tl vanilliinisokeria (mä roiskin useita tippoja vaniljaesanssia)
2 rkl kaakaota

Nypi yhteen jauhot, sokeri ja rasva. Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen vanilliinosokeri ja toiseen kaakao. Kauli molemmat taikinat pitkulaisiksi levyiksi (ja mahdollisimman saman kokoisiksi siis). Laita tumma levy vaalean päälle ja kääri rullalle pituussuunnassa. Anna seistä hetki kylmässä (mä annoin olla muutamankin hetken kun täällä kaikki missä on voita sulaa käsiin). Leikkaa 3-4 mm paksuisiksi viipaleiksi. Paista 200 asteessa noin 6 min. (kaasu-uunissa meni kyllä ainakin 10 min.).

Um comentário:

Anônimo disse...

Mä tein jouluna tämän tapasia Suomessa valmiista muro ja piparitaikinasta. Ekaksi vetäsin ne päällekkäin ja rullalle ja sitten luin ohjeesta että väliin piti voidella munalla. No, auki vaan ja uudestaan kiinni. Sitten luin ohjetta taas ja väliin piti laittaa myös mantelirouhetta. Taas auki ja uudestaan kiinni. Sitten en enää uskaltanut lukea ohjetta ja paistoin.

Vaan enpä ollut keksinyt että samaa tekniikka voisi käyttää jos jaksaisi itse tehdä taikina. Ehkäpä joskus...