09/07/2007

Hampurilaiset

Jauhelihatikkuja seuraavana päivänä tein lopusta jauhelihasta hampurilaispihvejä. Olin ajatellut ostaa valmiita sämpylöitä mutta se unohtui ja tein pienen (joku 3,5 dl) taikinan, josta laitoin sämpylöitä. Oli sitten vähän terveellisempää kun kaupan hötöleivät kun laitoin niihin vehnäleseitäkin sekaan.

Jokainen sai itse kasata hampurilaisensa pöydässä. Väliin oli tarjolla pihvien lisäksi tomaattia, rucolaa, ketsuppia ja majoneesia sekä tietysti juustoa. Laitoin elämän risaiseksi viime kauppareissulla ja ostin cheddar-juustoa.

Meidän kaupoissa on yleensä tarjolla valmiiksi siivutettua mozzarellan nimellä kulkevaa juustoa (joka ei siis oikeasti ole mitään mozzarellaa) sekä toista prato-nimistä juustoa. Kumpikaan ei ole mitään erikoista, maku riippuu vähän meijeristä. Lisäksi saa ostaa provolonea ja parmesania (törkeään hintaan) sekä paikallisia kotijuuston tyyppisiä juustoja. Vannoutuneena juustohiirenä kärsin jonkun verran tästä luvattoman suppeasta juustotarjonnasta. Muoviin yksittäispakatut (tyyliin Aamupala) cheddarviipaleet oli siis mieletön juustomakuelämys ja suurta vaihtelua.

Nenhum comentário: