09/07/2007

Jauhelihatikut

Ihan tavallista jauheliharuokaa mutta eri muodossa kuin meillä yleensä. Idean sain Yhteishyvän ruokalehdestä.

Mulla oli vajaa kilo jauhelihaa. Tein siitä 8 tikkua ja seuraavana päivänä jauhelihapihvejä. Jauhelihan sekaan kaksi kananmunaa ja mausteeksi suolaa, pippuria, valkosipulia, kanelia ja kardemummaa. Sipulin sijaan laitoin ruohosipulia ja lisäksi tuoretta korianteria. Ohjeen mukaan olisi pitänyt laittaa tuoretta minttua mutta sitä ei nyt ollut saatavilla…

Taikinasta muotoillaan pötköjä, jotka taputellaan vartaiden ympärille. Paistetaan 200 asteessa kunnes kypsiä.

Meillä lapsetkin innostuivat näistä vähän enemmän kuin jauheliharuuista yleensä. Varmaan juuri siksi, että sai pitää tikusta kiinni syödessä.

Nenhum comentário: