02/07/2007

Sitruunainen Britatorttu


Pohja:
125 g margariinia
1 dl sokeria
2 keltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Marenki:
2 valkuaista
1,25 dl sokeria
pähkinä- tai mantelirouhetta

Täyte:
3 dl vettä
½ dl sokeria
4 rkl maissijauhoja (oletin tän tarkoittavan Maizenaa)
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu (käytin limettiä)
3 keltuaista

Pohjaa varten vaahdotetaan margariini ja sokeri ja niihin lisätään keltuaiset sekä vehnäjauho-leivinjauhe –seos ja maito. Taikina levitetään öljyllä voidellulle leivinpaperille.

Marenkia varten valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi ja vaahtoon lisätään vähitellen sokeri. Marenki levitetään taikinan päälle pellille. Päälle voi laittaa halutessaan pähkinä- tai mantelirouhetta. Paistetaan 175 asteessa noin 20 minuuttia (meidän uunissa yllättäen taas paljon pidempään).

Täytettä varten kaikki ainekset sekoitetaan kattilassa. Kuumennetaan koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli saostuu.

Pohja ja täyte jäähdytetään. Torttulevy puolitetaan ja toinen puoli nostetaan tarjoiluvadille pohjaksi. Päälle kiisseli ja toinen levyn puolikas. Voi koristella tomusokerilla.

Mun peltini on pienempi kuin suomalaiset pellit yleensä ja siihen tehtynä pohja oli jo tosi ohut. Tästä ei siis missään nimessä tuu koko pellin kokoista. Torttu on jotenkin mitäänsanomattoman näköinen kun se on niin ohut. Maku on kuitenkin tosi hyvä, ihan suussa sulava.

Ohje Yhteishyvän ruokalehdestä 4/06.

Nenhum comentário: