02/07/2007

Appelsiini-suklaakakku

200 g margariinia
2,5 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl pakastettua appelsiinimehutiivistettä (en tiedä miksi just pakastettua…)
100 g tummaa suklaata

Rasva, sokeri ja vanilliinisokeri jauhotetaan. Munat lisätään yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Lisätään jauhot ja leivinjauhe vuorotellen mehun kanssa. Lopuksi lisätään rouhittu suklaa. Paistetaan 175 asteessa 50-60 minuuttia uunin alaosassa.

Tästä tuli aika rasvainen, varmaan vähän vähemmälläkin rasvamäärällä pärjäisi. Mulla ei ollut mehutiivistettä joten laitoin vaan desin tuoretta appelsiinimehua. Se ei kuitenkaan lopulta maistunut kakussa joten se tiiviste antaa varmaan enemmän makua.

Ohje Kodin herkkuleivonnaiset –kirjasta.

Nenhum comentário: