20/09/2007

Kakun ohje

Tässä viimein lasten synttärikakkujen ohje:

Täytekakkupohja

8 munaa
1 kg sokeria
1 kg jauhoja (joissa nostatusaine valmiina)
5 kuppia vettä

Keltuaiset vatkataan veden kanssa ja sekaan lisätään sokeri. Vatkataan kunnolla (siis aika kauan). Sekoitetaan jauhot. Toisessa astiassa vatkataan 4 valkuaista kovaksi vaahdoksi. Käännellään taikinan sekaan. Paistetaan voidellussa ja jauhotetussa vuoassa (mulla oli noin 30 cm x 40 cm kokoinen reilu 5 cm syvä vuoka). Kaasu-uunissa meni vajaassa 200 asteessa vajaa tunti.

Kuorrutus

4 valkuaista (kakusta ylijääneet)
1 kuppi hienoa sokeria (açucar refinado)
4 kuppia tavallista kidesokeria (açucar cristal)
1 kuppi vettä

Valkuaiset ja kuppi hienoa sokeria vatkataan hyvin. Kattilassa keitetään (sekoittaen) 4 kuppia kidesokeria ja kuppi vettä kunnes se jähmettyy kun pudotetaan muutama tippaa kylmään veteen. (Tällä on varmaan joku nimikin suomeksi. Portugaliksi se on ”até ponto de fio”). Kuuma liemi kaadetaan valkuais-sokeri-vaahtoon ja vatkataan kunnes massa on halutun paksuista. Kakku pitää kuorruttaa saman tien sillä massa jähmettyy nopeasti. Tästä määrästä riittää hyvin tän ohjeen kakun päälle.

Nenhum comentário: