03/09/2007

Synttäriherkkuja

Lasten synttäreitä juhlittiin lauantaina ja oli tosi mukavaa joskin aika paljon hommaa.

Tällä kertaa opin monta uutta reseptiä (jotka tosin joudun laittamaan myöhemmin sillä mulla ei ole niitä kirjoitettuna itselläni). Pikkusuolaiset valmistuivat miehen siskojen sekä anopin avustuksella, voileipäkakun ohje on alun perin joku Pirkan ohje, jonka löysin muutaman blogin kautta ja kakkureseptin sain meidän koulun rehtorilta. Synttärijuhlilla joka pöytään on tapana viedä lautasellinen erilaisia pikkusuolaisia. Meillä oli coxinhaa (juusto- ja kanatäytteillä), quibeä (jauhelihaa), makkarapiirasta pieniksi paloiksi leikattuna sekä pizzaa pieninä paloina. Lisäksi tex mex –voileipäkakkua.



Tässä kaikki coxinhat pöydällä vähän sulamassa ennen uppopaistamista. Pusseissa on quibejä.


Ja tässä lopputulos. Takana coxinhat, vasemmalla quibe ja oikealla makkarapiiras. Pizza ei tällä kertaa päässyt kuvaan.

Coxinha tehdään keitetystä taikinasta. Tehtiin kolme taikinaa sillä muuten niistä tulee yksi liian suuri taikina, jota kukaan ei jaksa sekoittaa kattilassa. Näitä voi tehdä suuremman erän kerralla ja pakastaa osan. Itse taikinan teko on helppoa joskin vähän aikaa vievää. Meillä meni vajaan 500 coxinhan ja quiben tekemiseen joku 7 tuntia ja tekemässä oli 4 naista. Tohon aikaan on laskettu taikinan ja täytteen tekemiset mukaan.

Makkarapiiraan teki miehen sisko ilman mitään sen kummempaa ohjetta. Minä seisoin vieressä ja katsoin silmä kovana mitä se sekaan heitteli ja minkälaisia määriä. Sain sitten jonkunlaisen reseptin kirjoitettua.

Pizzan tein ihan tavalliseen taikinaan (500 ml vettä, ruokalusikallinen kuivahiivaa, suolaa, reilu loraus öljyä ja jauhoja) ja täytteeksi laitoin tomaattikastiketta (maustettuna valkosipulilla, pizzamausteella, suolalla ja mustapippurilla) sekä juustoraastetta. Kaasu pääsi loppumaan just kun pizza oli uunissa loppusuoralla ja coxinhojen uppopaistaminen oli juuri alkanut. Kun uusi kaasu tuli ajattelin jo muita juttuja ja unohdin pizzan uuniin. Ei sentään palanut mutta aika kuivakka siitä tuli…


Nenhum comentário: