12/02/2009

Hampurilaiset

Tää on nyt supertylsä ruokapostaus sillä valokuvat jäi eilen ottamatta... Hampurilaiset katosivat niin nopeaan tahtiin ja autoin lapsia niiden kasaamisessa, etten muistanut koko kameraa :)

Tein joka tapauksessa itse vehnäsämpylöitä ja väliin ihan tavallisia kotitekoisia jauhelihapihvejä. Lisukkeina jokaisella oman maun mukaan juustoa, ketsuppia, majoneesia, tomaattia, kurkkua ja coleslaw:ta (onko sillä jotain nimeä suomeksi?). Itselleni laitoin jauhelihapihvin tilalle paistetun kananmunan kun en jaksanut tehdä mitään kasvispihvejä eikä meillä ollut soijaleikettä kotona.

Usein tarjoan hampurilaiden kanssa lohkoperunoita tai kotitekoisia ranskiksia mutta tällä kertaa oli pelkkiä hampurilaisia. Nää maistuu aina hyvin ja tuntuu, että lasten kanssa osa hauskuutta on se hampurilaisen kasaaminen. Kun kerrankin saa itse päättää mitä kaikkea ottaa lautaselleen :)

2 comentários:

mizyéna disse...

Mäkin tein eilen lounaaksi hampurilaisia koska en sairaana jaksanut väkertää enempää. Tosi sämpylät oli kaupan hampurilaissämpylöitä ja pihvit kaupan kalapihvejä :D Väliin jokainen laittoi juurikin mieltymyksensä mukaan tomaattia, kurkkua, hampurilaisjuustoa. Majoneesi oli loppu mutta usein sitäkin laitetaan väliin. Mä myös usein silloin teen ranskalaiset itse mutta nyt en jaksanut ja lisukkeena oli fetasalaattia.

Joskus kun laiskottaa niin paistan myös vain kananmunat hampurilaisten väliin ja maun mukaan joku lisää myös tonnikalaa.

Kiva tää sun uusvanha blogi :)

mamãe disse...

Näissähän on just se kiva, että jokainen saa makunsa mukaiset ja myöskin kokki pääsee helpommalla jos haluaa. Mä väänsin itse kun oli aikaa ja jaksoin mutta ihan hyvää tulee valmiista aineksistakin :) Täällä vaan usein hampurilaissämpylät on vähän makeita eikä oikein mun makuuni...