14/02/2009

Kasvisruokia

Pari päivää sitten tein ratatouillea. Tällä kertaa pataan päätyi munakoisoa, paprikaa ja sipulia. Tomaattimurska oli yllättävän hyvää ja upean punaista. Tomaattimurskan (ja monen muunkin ruokatarvikkeen) kanssa täällä puskassa on se ikävä puoli, että just kun on löytänyt hyvän merkin se loppuukin kaupasta. Tällä kertaa pyysin niitä tilaamaan sitä tomaattimurskaa, josta tykkään mutta kuka tietää milloin se tilaus tulee... Ostin siis sokkona uutta merkkiä, joka olikin sitten ihan ok.

Ensin itketän munakoisot ja huuhtelen ja kuivaan ne. Sitten kuullotan sipulia ja valkosipulia ja lisään joukkoon paprikan ja lopuksi munakoison. Paistelen vähän aikaa, kaadan sekaan tomaattimurskan ja maustan suolalla, pippurilla ja yrttisekoituksella.

Kasviscurrysta oon postannut varmaan joskus aikaisemminkin. Tähän kattilalliseen laitoin perunaa, porkkanaa, broccolia, sipulia ja kik-herneitä. Tämäkin ruoka alkaa sillä, että kuullotetaan sipulia ja valkosipulia. Sekaan valmista intialaista mausteseosta (joku suomalainen maustemerkki) ja ekaksi porkkanat. Niitä yleensä pyörittelen hetken aikaa mausteissa ja laitan sitten vähän vettä ja annan kiehua jonkun aikaa. Sitten perään perunoita ja broccolia. Kik-herneet keitän erikseen painekattilassa ja laitoin ne curryn sekaan vasta kun kaikki muu alkoi olla kypsää. Lopuksi maustan suolalla ja mahdollisesti pippurilla.

Tätä tarjoiltiin riisin ja kurkkuraidan kanssa (raastettua ja valutettua kurkkua, maustamatonta jogaa ja vähän suolaa). Usein meillä on myös chapateja tai pappadumia mutta tällä kertaa en vaivautunut :)

2 comentários:

mizyéna disse...

Lisää helppoja nopeita kasvisruoka reseptejä!!

mamãe disse...

Eiköhän niitä ole luvassa. Sellasia mä useimmiten kokkailen :)