13/03/2009

Salaatti-illallinen

Pari iltaa sitten laitoin iltaruuaksi vaan salaatteja. Vihreetä salaattia, jossa salaatinlehtiä, kurkkua, tomaattia ja juustoa sekä perunasalaattia, jossa perunoita ja oliiveja ja kastikkeena 2 rkl etikkaa, 4 rkl öljyä, iso valkosipulin kynsi ja suolaa maun mukaan (tää määrä kastiketta muistaakseni 8 perunalle). Perunasalaatin päälle laitoin keitettyjä kananmunia. Salaatteja tarjottiin tuoreen chapatin kanssa.

Chapatin ohje on Painonvartijoiden Koko ateria pienin pistein -kirjasta ja se kuuluu näin:

7 dl vehnäjauhoja
3,5 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl kasviöljyä

Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi ja vaivaa vähintään 5 min kunnes taikina on oikein kimmoisaa. Jaa 12 osaan, taputtele jauhotetulla alustalla pyöreiksi palloiksi ja kauli mahdollisimman ohuiksi pyöreiksi levyiksi. Paista rasvattomalla pannulla pari minuuttia kummaltakin puolelta (kunnes leivissä on ruskeita pilkkuja).

Mahdottoman hyviä kuumina margariinin tai sulatejuuston kanssa!

Nenhum comentário: