29/03/2009

Terveisiä tuntemattomien ihmisten tilalta!

Saatiin kyyti kotiin seurakunnan kastejuhlasta ja matkalla poikettiin pariskunnan vaimon isoisän pientilalle. Ketään ei ollut kotona mutta ystävät näyttivät meille puutarhaa ja hedelmätarhaa ja käskivät poimimaan ihan mitä vaan. Ja mehän poimittiin! :) Kotiin tultiin tällaisen satsin kanssa:

Takana vasemmalla kaakaopuun hedelmiä, kaksi kurpitsaa ja pikkubanaaneja. Keskellä vasemmalla isoja limettejä (portugaliksi lima), mandariineja ja pieniä limettejä (limão). Etualalla vielä makeita ja ei tulisia chilejä.

Käytän usein Wikipediaa löytääkseni hedelmien suomenkieliset nimet jos tiedän ne vaan portugaliksi. Nyt tuli kuitenkin tenkkapoo sillä wikipedia tuntee nimen limetti sekä isolle että pienelle limetille. Löysin sivun, jossa verrataan näitä kahta limettiä täällä. Sen perusteella sanoisin, että isommat on "Persian lime" ja pienemmät "key lime". Suomeksi niiden nimeksi taitaa jäädä vaan limetti :)

Osasta isommista limeteistä tein heti kotiin tultua mehua. Yhdestä kurpitsasta teen sosekeittoa tällä viikolla.

4 comentários:

Jael disse...

OI kaakaopuun hedemiä! Kade kade....mitä sä teet niistä....nehän pitää kai kuivattaa ensin.
Pikkubanskut ovat Etelä Amerikassa ihania, ainakin olivat Venezuelassa, missään en niin hyviä banaaneja syönyt kuin siellä.Key lime limet ovat ihania, niistä saa tosi hyvän key lime piirakan,nam!

mamãe disse...

:) Me syödään kaakaopuun hedelmät ihan sellaisenaan; halkaistaan kuori ja kaivellaan siemenet suuhun imeskeltäväksi. Lapset ihastuivat niihin aivan ikihyviksi.

Pikkubanskut on munkin lemppareita ja nää nimenomaiset maistuivat jotenkin normaalia makeammille ja ihanammille :)

Limetit on myös mun lemppareita. Olisko sitä key lime -piirakan ohjetta jossain? :)

mamãe disse...

Never mind, googlasin key lime pien ja löysin vaikka kuinka monta reseptiä. Kaikkia aineksia pitäis löytyä täältäkin joten taidan tällä viikolla tehdä sellaisen :)

Jael disse...

Mille muuten ne tuoreet kaakaopavut maistuu?