11/04/2009

Brasilialaista


Toissapäivän illallinen oli tällainen tosi arkisen brasilialainen; papuja, riisiä, salaattia ja paistobanaania. Mies teki riisin ja salaatin, mä maustoin pavut ja paistoin banaanit.
Riisin seassa on raastettua porkkanaa ja se maustetaan aina valkosipulilla ja suolalla (niitä ensin kuullotetaan ja sitten riisit paistetaan siinä samassa öljyssä ennen kuin lisätään kuuma vesi).
Pavut keitän painekattilassa ja maustan niistä aina aterialle tarvittavan määrän pienemmässä kattilassa. Taas kerran kuullotan ensin valkosipulia hetken, lisään pavut, muusaan niistä osan kauhalla (ja lisään tarvittaessa vettä kattilaan) ja maustan suolalla ja mustapippurilla.
Salaatissa on punakaalia, tomaattia ja sipulia ja kastikkeena öljyä, etikkaa ja suolaa.
Paistobanaanit vaan siivutetaan ja paistetaan runsaassa öljyssä.
Normaalisti tähän lautaselle kuuluisi vielä jotain lihaa tai kalaa mutta meillä oli tällä kertaa kasvisversio.

2 comentários:

Jael disse...

Mä rakastan keittobanaaneja! Venezuealassa tuli niitä syötyä paljon ja monessa muodossa;täällä joskus löytää talvella torilta, tuontitavaraa Afrikasta.Banaanejahan täällä kasvatetaan omiin tarpeisiin,en tiedä miksei sitten platanoa.

mamãe disse...

Se on kyllä herkkua. Itse en oikeestaan osaa sitä millään muulla tavalla valmistaa kun siivutettuna ja paistettuna. Jännää tosiaan, ettei siellä näitä sitten kasvateta.