07/06/2009

Punajuuri-perunalaatikko

Ohje on Koti ja Keittiö -lehden joulun 2002 erikoisliitteestä. Viimeksi tätä teki meillä mummo ja nyt tein ihan itse. Alla lehdessä oleva ohje ja suluissa oma versioni:

5 punajuurta (laitoin 3)
7 perunaa (9 keskikokoista)
2 punasipulia (jätin kokonaan pois)
150 g sinihomejuustoa (jätin pois ja laitoin juustoraastetta pinnalle)
2 dl kevytkermaa

Punajuuret pestään, kuoritaan ja esikeitetään n. 25 min. Keitinlientä otetaan talteen noin desin verran. Voideltuun uunivuokaan ladotaan vuorotellen kuorittuja ja viipaloituja perunoita, viipaloituja punajuuria, sipulisilppua ja homejuustomuruja. Kerma ja desi keitinlientä sekoitetaan keskenään ja kaadetaan vuokaan. Kypsenetään 200 asteessa n. 50 min.

Mä laitoin jokaisen perunakerroksen päälle suolaa ja valkopippuria ja tosiaankin sen juustoraasteen koko laatikon pinnalle. Seuraavalla kerralla laitan juustoraastetta väliinkin ja ehkä vähän enemmän kerma-keitinliemi -sekoitusta. Homejuusto tän seassa on kyllä aivan taivaallista...

4 comentários:

Susa disse...

Vautsi, mika ihana resepti taalta loytyikaan!

Kuulostaa ja nayttaa juuri mun makuuni! Pitaa kokeilla!

mamãe disse...

Kokeile ihmeessä, tosi helppoa, halpaa ja hyvää :D

ekku disse...

tuo onkin hyvää.oon kans tehnyt noin suurinpiirtein samanlaista.Niinkun sanoit niin hyvää ja edullista,kun oikeeseen aikaan vuodesta tekee täällä suomessa

mamãe disse...

ekku, Suomessa voi säästää hyvin kustannuksissa jos tekee aina kauden vihanneksista. Täälläkin on joitain vihanneksia ja hedelmiä vaan tiettyyn aikaan tarjolla mutta useita saa ympäri vuoden samaan hintaan.