07/06/2009

Suussasulava omenapaistos

Tein tätä omenapaistosta perjantaina iltapalaksi ja suuren suosion johdosta uudestaan lauantai-iltana :) Ohje on Pirkasta (11/08) nimellä Italialainen omenapaistos:

4-5 (n. 800 g) hapokasta omenaa
kanelia

Taikina:
150 g margariinia tai voita
1 1/2 dl sokeria
1 muna
a 3/4 dl jauhoja

Taikinan ainekset sekoitetaan keskenään reseptin järjestyksessä. Omenat kuoritaan, lohkotaan ja asetellaan voideltuun vuokaan (suosituksena korkeahkot reunat ja n. 24 cm läpimitta). Omenien pinnalle ripotellaan kanelia ja päälle lusikoidaan taikina. Taikina leviää paistamisen aikana joten sen ei tarvitse olla ihan tasaisesti omenoiden päällä. Päälle voi vielä ripotella mantelilastuja jos tykkää. Meillä niitä ei edes ole joten jäivät pois. Paistetaan 200 asteessa uunin alatasolla n. 30 min. Todella hyvää!

Nenhum comentário: