03/07/2009

Täytetty kaali

Dyykkasin alkuvuodesta kadulta mikroaaltouunille tarkoitetun keittokirjan ja viime aikoina oon selaillut sitä uusien ideoiden toivossa. Kaikkia reseptejä voi tietenkin soveltaa myös mikrottomaan keittiöön ja tää oli ensimmäinen, jonka toteutin. Superhelppoa, ihanan halpaa ja lihansyöjien ja kaalista pitävien mielestä oikein hyvääkin vielä :)

Kokonainen kaali keitetään pehmeäksi, valutetaan ja siitä leikataan kantaosa pois. Mä leikkasin veitsellä ihan kuopan kaalin keskelle, että sain koko sen kantaosan pois. Lehtiä availlaan ja väleihin laitetaan jauhelihakastiketta (meillä ihan normikastiketta, jossa tomaattimurskaa). Päälle ehdotettiin ohjeessa parmesania mutta meillä sattui olemaan ihan vaan tavallista juustoraastetta. Uuniin sen verran, että juusto sulaa. Kirjassa tää oli paremman näköinen siksi, että kaali oli suurempi ja siinä oli useampi "kerros" jauhelihaa. Lisäksi toi juustoraaste tekee tästä jotenkin sekalaisen näköisen :)

Nenhum comentário: