08/01/2013

Taytetyt paistobanaanit

Taman reseptin bongasin jo ajat sitten taalta ja aina valilla laitan naita banaaneja kotona silla ne maistuvat hyvin kaikille. Mina varaan yleensa yhden kokonaisen keittobanaanin jokaiselle syojalle. Banaanien pitaa olla todella kypsia silla niita paistetaan vain hetki eivatka ne ole uunissakaan kovin pitkaan. Taalla myytavat banaanit ovat yleensa aika kypsia mutta annan niiden silti olla pari paivaa poydalla, etta kypsyvat vahan lisaa.

Banaanit siis kuoritaan ja niita paistetaan hetki pannulla molemmilta puolilta. Annetaan jaahtya sen verran, etta niita voi kasitella. Banaaneihin tehdaan veitsella viilto pituussuunnassa mutta ei leikata pohjaan asti. Avataan viiltokohdasta ja taytetaan maustetuilla pavuilla (meilla ihan peruspavut eli freesattu valkosipuli, suolaa ja pavut seka vahan vetta). Pikkuveljen ehdotuksesta lihansyojille laitettiin papujen sekaan vahan kinkkukuutioita. Lopuksi paalle juustoraastetta ja banskut uuniin kunnes juusto on sulanut.

Meilla naita tarjoiltiin riisin ja pihvin kanssa.



3 comentários:

Katarina disse...

Kiva resepti, banaani sopii hyvin suolaisiin ruokiin! Terveisiä Singaporesta!

mamãe disse...

Munkin mielestani sopii hyvin suolaisen kanssa nyt kun olen siihen tottunut. Ekan kerran joskus vuonna 1 ja 2 se oli aikamoinen yllatys :) Kiitos visiitista ja kommentista!

Pia disse...

Enpäs ole koskaan tuollaista kokeillutkaan...

Kiitos vinkistä!