09/04/2007

Brownies

Kamerasta löytyi tällainenkin vanha kuva...

Näitä leivoin äkillisen suklaan- ja makeanhimon yllätettyä jo monta viikkoa sitten. Olivat helppoja ja hyviä. Ohje on Koti ja keittiö –lehden joulun 2002 erikoisliitteestä. Suluissa omat muunnokset.

2,5 dl sokeria
2 rkl kaakaota (mulla oli sokeroitua vaaleaa kaakaojauhetta joten laitoin sitä pari desiä ja jätin sokerin pois)
75 g voita tai margariinia sulatettuna
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl vehnäjauhoja

Sekoita sokeri, kaakao ja rasvasula. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Yhdistä jauhot ja vaniljasokeri taikinaan. Levitä leivinpaperin päälle pellille ja kypsennä 180 asteessa vajaa puoli tuntia. Voi koristella suklaakuorrutuksella, suklaamoussella tmv. Minä ripottelin vaan päälle nonparelleja. Tästä määrästä taikinaa tuli vaan pieni pellillinen, varmaan puolikas suomalaista uunipeltiä.



2 comentários:

Anônimo disse...

Ihan kokonaan sokeri pois? Eikös sen koostumus muuttunut? et sitten laittanut Walnuteja? En kyllä ole mikään brownie expertti mutta olen syönyt sellasia jossa oli walnuteja.

mamãe disse...

En tiedä millasia olis tullut jos olisin laittanut sitä sokeriakin :) Se kaakaojauhe on sellasta, että siellä näkyy sokerikiteitä seassa, ei siis ihan sellasta hienonhienoa. Tää oli muutenkin joku suomalainen brownie ohje eli tässä versiossa ei pähkinöitä :)