09/04/2007

Omena-taateli-murukakku


Ohje on BBC:n Vegetarian Christmas 2005 lehdestä ja tämä olikin herkkua! Helppo tehdä mutta aikaa menee jonkin verran omenien ja taateleiden pilkkomiseen sekä päälle laitettavan murun tekemiseen. Ylimääräisen vaivan arvoista kuitenkin. Ohjeessa on mitat (hankalaan) brittityyliin grammoissa, niistä saa sitten vääntää desilitroja ja muita ken haluaa. Lehdessä kehutaan, että tämä on ”perfect winter dessert” mutta hyvin maistui myös täällä tropiikissa.

Päälliseen:
50 g jauhoja
1 tl inkivääriä
50 g voita
25 g sokeria

Kakkuun:
175 g voita
175 g sokeria
3 munaa
175 g jauhoja (ohjeessa on self raising jauhoja mutta minä käytin tavallisia ja laitoin 2 tl leivinjauhetta mukaan)
50 g kivettömiä taateleita (laitoin kyllä varmaan 100 g)
350 g omenia (laitoin vaan yhden omenan mutta menee siihen enemmänkin)

Muruseosta varten hierotaan voi jauhoihin ja inkivääriin kunnes siitä tulee murua. Lopuksi sekaan murustellaan sokeri. Täällä kuumassa saakin tehdä aika nopeasti ennen kuin on käsissä voisulaa…
Kakkua varten vaahdotetaan voi ja sokeri ja sekaan lisätään munat yksi kerrallaan vatkaten. Lopuksi lisätään jauhot sekä pilkotut taatelit.
Taikina laitetaan pyöreään (20 cm halkaisija) vuokaan. Minä käytin pitkulaista leipävuokaa ja siihen se sopi hyvin. Taikinan päälle laitetaan kuoritut ja viipaloidut omenat (ja niitähän voi laittaa niin paljon kuin haluaa). Päälle levitetään muruseos ja kakkua paistetaan 190 asteessa noin 50-60 minuuttia.
Tarjoiluehdotus on lämpimänä esim. vaniljakastikkeen kanssa mutta tämä on herkkua myös jäähtyneenä.

Um comentário:

Anônimo disse...

Mmm..kuullostaa kyllä herkulta! Pitää kokeilla kunhan päästään imetyksen aiheuttamasta erikoisruokavaliosta. :)