Tätä kakkua tein viime viikolla kun piti päästä eroon tummuvista banaaneista. Ohje on alunperin muistaakseni Dagens muffin -sivustolta. Tällä ohjeella tulee 12 iso muffinssia (käytän kahta kuuden muffen silikonivuokaa) mutta nyt tein tupla-annoksen ja laitoin keskikokoiseen (olisko jotain 30x40 cm) suorakaiteen muotoiseen vuokaan.
60 g pehmeää margariinia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria (käytin tavallista, täällä mitään fariinisokereita ole...)
2 munaa
1 1/2 dl maitoa
1 1/2 dl kaurahiutaleita
2 1/2 dl jauhoja
1 tl vehnäjauhoja
1 tl vanilliinisokeria
1-2 banaania (en oo tästä määrästä kovin tarkka, tykkään laittaa paljon banaania ja muusata ne niin, että kakkuun jää sattumia)
1/4 tl pippuria
Ensin margariini ja sokerit vaahdoksi ja sitten muut aineet sekaan. Banaanit tietysti muusattuina. Uuniin 200-225 astetta uunista riippuen noin 20 min. Kakku kestää tietty vähän pidempään.
Löysin meidän lähikaupan hyllyltä tällaisen ilahduttavan leivinjauheen, joka on vaniljan makuista. Maku oli sopivan voimakas kakkuun ja tuoksui kivasti paistamisenkin aikana. Eikä ollut edes kalliimpaa kuin tavallinen leivinjauhe!
2 comentários:
Mä en edelleenkään osaa kunnolla käyttää meidän liian hienoa kiertoilmauunia ja siksi jätän aina leipomuksen leipomatta. Tänään pyörittelin kaupassa vohvelirautaa käsissä mutta jätin vielä ainakin ostamatta. Niitä voi tehdä suolaisiakin mutta ehdottomasti myös makeita kermavaahdon ja mansikoiden kera. Vähempi töisiä kuin letut :D
Vohvelit on kyllä tosi ihania! Ja nimenomaan hillolla ja kermavaahdolla. Tehtiin niitä aika paljon lapsuudessa mutta nyt on vohvelirauta jäänyt jonnekin äidin komeroiden uumeniin. Täällä (puskassa) en oo sellasia samanlaisia nähnytkään.
Postar um comentário